Poduzeća u stečaju NLB-u dužna pola milijarde eura

Bez autora
Dec 01 2011

Od otprilike tisuću slovenskih poduzeća, koja su ove i prošle godine završila u stečaju, njih 69 Novoj Ljubljanskoj banci (NLB) duguje od 100.000 eura do nekoliko desetaka milijuna eura. Sveukupno je riječ o 500 milijuna eura dugova prema NLB-u, u što nisu uračunata uvjetna potraživanja od otprilike 170 milijuna eura koje NLB ima prema propalom građevinskom poduzeću SCT. Među manjim poduzećima u stečaju Dnevnik izdvaja Integru od koje NLB potražuje 1,5 milijuna eura (imovina tvrtke procjenjuje se na 500.000 eura) i MTD koji najvećoj slovenskoj banci duguje 3,5 milijuna eura (vrijednost poduzeća pet puta manja.

Poduzeća u stečaju NLB-u dužna pola milijarde euraOd otprilike tisuću slovenskih poduzeća, koja su ove i prošle godine završila u stečaju, njih 69 Novoj Ljubljanskoj banci (NLB) duguje od 100.000 eura do nekoliko desetaka milijuna eura, izvještava Dnevnik.

Sveukupno je riječ o 500 milijuna eura dugova prema NLB-u, u što nisu uračunata uvjetna potraživanja od otprilike 170 milijuna eura koje NLB ima prema propalom građevinskom poduzeću SCT.

Među manjim poduzećima u stečaju Dnevnik izdvaja Integru od koje NLB potražuje 1,5 milijuna eura (imovina tvrtke procjenjuje se na 500.000 eura) i MTD koji najvećoj slovenskoj banci duguje 3,5 milijuna eura (vrijednost poduzeća pet puta manja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik